Motive et beni!

16585649_209240586214852_5722808119625515008_n

Dün sabah uyandığımda elime telefonumu aldım ve bir baktım ki bizim kızlar whatsapp grubunda coşmuş. İki can dostum isyanlarda. Yazışmaların saati 06.00. Konu ne dersiniz? Tahmin etmişsinizdir belki; Bu saatte işe mi gidilir, bu ne biçim hikaye böyle? Muhabbetlerine 08.00 sularında katılabildim, daha erken kalksaydım sizi motive ederdim, dedim. Geç kalmış sayılmazsın, et de görelim, dediler. İşte bu yazı böyle doğdu. Haydi o halde okuyalım.

Öncelikle erken kalkmak insanı zinde tutuyormuş. Eğer kalktığınızda soğuğa yakın ılık bir duş da alırsanız zindelerin kralı siz olabilirsiniz. Beynimizin en üretken olduğu saatler sabahın erken saatleri. Erken kalkan yol alır diye boşuna dememiş atalarımız…

Çok çalışıp az para kazanmaya gelince;

Çoğumuz bu denklemden şikayetçiyiz. Gecemi gündüzüme katıyorum ama yine de az kazanıyorum! diyenlerdenseniz üzülmeyin. Çünkü bu denge çok uzun sürmez. Eğer gerçekten çalışıyorsanız başarı size gelir. Ve başarı hiçbir zaman eli boş gelmez. Mutlaka size güzel kapıların anahtarlarını da getirecektir.

İlle de para diyorsanız;

Para önemli ama her şey değil. Bana inanmıyorsan matematiğe inan!

Mutluluk büyüktür paradan

Sağlık büyüktür paradan

Zeka büyüktür paradan

Aşk büyüktür paradan

Neden mi? Mutluluk için para yeterli değil, sağlık için de. Hatta sağlık olmazsa cebindeki paran da azalır. Yani sağlığın olmadığı yerde para da barınamıyor.

Mesela aşk. Tarihe de bakarsan hiçbir ringte paranın aşkı yendiği görülmemiştir. Hiçbir filmde de.

Diyeceğim o ki, para iyidir ama her şey değil.

Hangi şirkette her ne pozisyonda çalışırsanız çalışın bir gün olmak istediğiniz yer küçük bir sahilse çok da takılmamak gerekiyordur belki de.

Ben çok hayal kurarım. Onlardan en taze olanlarından biri de denizden çıkıp mis gibi bir çay içmek. Alın size rahat yaşam.

Bir tshirt bir terlik.

Tabii bir de çay…

Oh diyorum herkese, şimdiden afiyet olsun.

Tuğçe Güçnar Kengil

 

 

 

Tuğçe Güçnar Kengil tarafından yayımlandı

1985 yılında İstanbul’da doğmuştur. Uludağ Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezuniyetinin ardından İnsan Kaynakları alanını hedef olarak belirlemiş ve İnsan Kaynakları görevine SmartPeople İnsan Kaynakları Danışmanlık firmasında başlamıştır. 2012-2021 yılları arasında DenizBank A.Ş’de İşe Alım ve Kariyer Yönetimi Yönetmeni sorumluluğunu yürütmüştür. Temel koçluk eğitiminin yanı sıra Öğrenci Koçluğu, İlişki Koçluğu, Eğiticinin Eğitimi ve NLP Trainer eğitimlerini tamamlamıştır. Ayrıca Points of You eğitimini tamamlayarak Points of You Explorer sertifikasını almıştır. Kurumlarda İletişim, Kişisel İmaj ve Farkındalık, NLP ve Kişisel Liderlik eğitimleri vermekte olup, bireysel koçluk ve NLP danışmanlığı yapmaktadır. “Kariyer Hayatım Başlıyor” semineriyle doğru hedef belirleme, kendini tanıma ve mülakata hazırlık konularında üniversitelerde öğrencilerle bir araya gelmektedir. Rüya Yazarı adında kitap yazmıştır. Kişisel farkındalık üzerine (www.tugcegucnarkengil.com) blog yazmaktadır. Bir çocuk annesidir ve yaşam boyu öğrenme değerini hayatının her alanında yaşatma gönüllüsüdür.

Birisi “Motive et beni!” üzerinde düşündü

Yorum bırakın